KOMENTAR DI BAGIAN BAWAH SEKALI

Dikira Gadis Belia. Pemuda Ini Perkosa Nenek Di Sawah Dan Mengaku Tidak SengajaNenek dan cucunya Lb menjadi mangsa rogol dari Slamet (26) yang kini menjadi suspek.

 Walaupun suspek telah ditangkap oleh anggota Polis Gadingrejo, wanita berusia 51 tahun itu masih tidak menerima tindakan suspek yang terganggu di sawah pada hari Sabtu (02/08/2020).
 "Terserah kepada polis sahaja, supaya hukuman itu layak," kata LB, Isnin (02/10/2020) ketika ditemui di Balai Polis Gadingrejo.

 Lb menyatakan jika dia tidak menerima apa yang dilakukan oleh pelakon itu kepadanya.

 "Lelaki tua, bro, kenapa begitu?  Apa maksud kamu, "katanya.

 Beliau berkata, jika suspek berusia empat tahun di bawah umur anak pertamanya.

 Menurut beliau, anak sulungnya berusia 30 tahun dan mempunyai isteri, dan bahkan mempunyai anak yang duduk di sekolah dasar.

 1. Bermula dengan Salam

 Sikap mesra adalah ciri khas bagi masyarakat di Indonesia, Kabupaten Pringsewu tidak terkecuali.

 Sikap itu adalah apa yang nenek seorang cucu, Lb (51), mahu menunjukkan kepada dua orang yang dia tidak tahu.

 Sabtu, 8 Februari 2020 pada sekitar pukul 17:30 Waktu Indonesia Barat, Lb kembali dari padangnya untuk berjalan sendirian di sepanjang jalan.

 Dalam perjalanannya, Lb bertemu dengan dua lelaki yang memancing.  Walaupun tidak biasa, Lb menyambut dua orang ini.

 "Saya bertanya.  Memancing emas?  Dia berkata, ya, begitu, "kata Nenek LB, Isnin, 10 Februari 2020, ketika ditemui di Balai Polis Gadingrejo, Senin, 10 Februari 2020.

 Kemudian LB pergi, meninggalkan kedua orang yang berjalan di jalan di sawah ke rumahnya.

 2. Hanya Tinggalkan Ia

 Tiba-tiba Lb merasakan ada yang menahannya dari belakang dan kemudian menolaknya ke perutnya.

 Ironisnya, seseorang yang memegangnya cuba mencuba LB.  Mangsa menjerit untuk membantu penduduk.
 Tetapi para pelaku cuba menutup mulut dan mata korban dengan menggunakan kain kerudung yang dipakai oleh korban agar pelaku bebas untuk melancarkan tindakan itu kepada korban.

 Selepas kejadian itu, mangsa meminta bantuan daripada penduduk walaupun selepasnya.

 Selepas membuang nafsu yang licik, pesalah hanya meninggalkannya.  Sementara LB cuba mencari bantuan.

 3. Mengetahui selepas mesyuarat

 Pada mulanya LB tidak mengenali pelaku.  Tetapi selepas pelaku ditangkap dan bersatu semula dengannya, LB hanya teringat.

 Nampaknya, pelaku salah satu daripada dua orang yang ditegur adalah memancing.

 LB didakwa diperkosa selepas berjalan sejauh 50 meter dari lokasi memancing lelaki itu.

 Walau bagaimanapun, rakan-rakan pelakon tidak mengetahui tindakan rakan-rakan yang telah melarikan diri.  Kerana perbuatan itu dilakukan di semak belukar.

 Para pelaku adalah laki-laki tunggal berumur 26 tahun, dengan huruf awal SM alias Slamet Mahmiludin, penduduk Kabupaten Padang Ratu, Kabupaten Lampung Tengah.

 4. Para pelaku mengira seorang mangsa gadis muda

 Saya tidak tahu apa yang difikirkan oleh Slamet Mahmiludin, lelaki tunggal berusia 26 tahun itu bertekad untuk melakukan perbuatan tidak bermoral kepada seorang wanita berusia 51 tahun dengan huruf awal LB.

 Akibatnya, penduduk Kampung Surabaya, Kecamatan Padang Ratu, Kabupaten Lampung Tengah harus berurusan dengan Pejabat Polisi Daerah Gadingrejo.

 Kepala Balai Kepolisian Gadingrejo AKP Anton Saputra mengungkapkan, tindakan Slamet dilakukan ketika korban berjalan sendirian di area sawah Pekon Gadingrejo, Sabtu, 8 Februari 2020 sekitar pukul 17:30 WIB.

 "Para pengkritik menangkap mangsa dari belakang, kemudian mendorong mangsa jatuh ke perutnya," kata Anton yang mewakili Ketua Polis Pringsewu AKBP Hamid Andri Soemantri, Ahad, 9 Februari 2020.

 5. Polis berjaya dikenalpasti

 Pegawai berjaya mengenal pasti pelaku dan kemudian menahannya tanpa perlawanan di kem tempat suspek bekerja, Sabtu, 8 Februari 2020 pukul 21:00 WIB.

 Tepatnya di kawasan perkebunan dekat kompleks perkantoran Kabupaten Pesawaran.

 Kepada pegawai suspek mengakui tindakannya.  Pada mulanya suspek Slamet menyangka mangsa masih muda.

 Tetapi kerana dia tidak cukup kuat untuk memegang selera makannya, suspek tetap ditentukan walaupun dia sedar bahawa mangsa itu tidak muda lagi.

 Kendari sangat terancam oleh tindakan Slamet Perkara 285 Kanun Jenayah mengenai Rogol.  Ancaman hukuman maksimum 12 tahun penjara.
BAGIKAN SEGERA WhatsApp

Posting Komentar